Lymfaterapia

 

Manuaalisen lymfaterapian päätehtävä on aktivoida imusuoniston omaa pumppaustoimintaa, poistaa ylimääräinen neste ja aineenvaihduntatuotteet pois kudoksista sekä stimuloida uusien imusuoniyhteyksien syntymistä ja toimintaa turvonneen ja terveen kehonosien välillä. Lymfaterapia tehostaa kudosten aineenvaihduntaa lisäten näin kudosten ravinnon ja hapen saantia joka taas edesauttaa sairastuneen kudoksen paranemista sekä tehostaa kehon omaa puolustustoimintaa. Turvotus heikentää aina aineenvaihduntaa ja hidastaa paranemista.

 

Lymfaterapia tehdään ilman laitteita, paljain käsin. Ote tekniikat ovat hyvin kevyitä, rytmisiä ja tasaisia. Terapia on miellyttävää, rentouttavaa ja kivutonta. Pidemmälle edenneen ödeeman hoitoon käytetään kompressiosidoksia hoidon alkuvaiheessa. Turvotuksen selvästi laskettua aloitetaan terapia. Kompressiosidoksilla nopeutetaan turvotuksen poistumista sekä terapia ohjaa ja aktivoi imunesteen eli lymfan virtausta oikeaan suuntaan.

 

Kuka hyötyy lymfaterapiasta?

 

  • Trauman jälkitilat
  • Postoperatiivisesti (leikkauksen jälkeisen turvotuksen hoito, esim. polvi, olkapää)
  • Syöpäpotilaat
  • Käsittely auttaa palautumaan rasituksesta esim. urheilusuorituksen jälkeen

 

Ota yhteyttä:

puh. 040 828 2125

minna.siren@nfh.fi

 

Avoinna:

Ma-Pe 8.00 - 18.00

sopimuksen mukaan.

 

Toimimme osoitteessa:

Ratakatu 1,

21100 Naantali

Fysioterapiaan voi hakeutua lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. KELA korvaa lääkärin lähetteellä hoitoon saapuvalle kuntoutujalle osan hoitokustannuksista.

Yhteistyökumppanit

Harjoittelualusta

Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry.

Fysi Partners Finland

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit